Велики догађај је Светска изложба која се у Дубаију одржава од 1.октобра ове године и која ће трајати наредних 6 месеци.

На овом дешавању од изузетне важности у светском контексту, учествоваће 190 земаља а Павиљон Србије се представља врло богатим програмом који обухвата седам векова, раздобље од Винчанске културе до савременог тренутка.

Поред различитих манифестација привредне, научне и туристичке природе, у оквиру представљања Србије светском аудиторијуму, нарочито су запажени уметнички наступи.

Велика нам је част и понос да истакнемо да су и наши бивши ученици део овог великог догађаја!

У башти Павиљона Србије пред многобројном и одушевљеном публиком из целог света, наступала је примадона Народног позоришта из Београда, Сања Керкез у пратњи некадашњег ђака наше школе “Ватрослав Лисински” Луке Лопичића на хармоници.

У наредном периоду, наши бивши ученици, виолинисткиња Миона Топаловић и контрабасиста Страхиња Митровић биће део гудачког оркестра који је од најталентованијих младих музичара оформио наш славни виолиниста Стефан Миленковић.

Овај концерт је најављен као интернационални спектакл, а биће одржан на свечаној прослави Дана државности Републике Србије, 15. фебруара у Дубаију.

Наши брижни погледи и најсрдачније жеље се никада не завршавају завршним испитима у нашој средњој школи! Пратимо, подржавамо и радујемо се успесима наших ђака и када од нас оду у сусрет изазовима светских позорница!